İtalya'da 6.2 büyüklüğünde deprem: Ölü sayısı 73'e çıktı

İtalya'nın Rieti kentinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İtalya'nın Rieti kentinde meydana gelen deprem başkent Roma başta olmak üzere çevre kentlerde de hissedildi. En az 73 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sputnik'in haberine göre İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, (INGV) merkez üssünün Rieti kentine bağlı Accumoli bölgesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.2 olarak açıkladı.

Yerin 10 kilometre altında gerçekleştiği belirlenen deprem, Accumoli'ye yaklaşık 110 kilometre mesafede bulunan başkent Roma'da ve diğer komşu şehirlerde de şiddetli şekilde hissedildi.​

Yerel saatle 03.36 sıralarında meydana gelen deprem, çok sayıda binanın ağır hasar aldığı belirtiliyor.

Öte yandan 62. büyüklüğündeki deprem, 1908 yılından bu yana İtalya'da yaşanan en büyük deprem olarak da kayıtlara geçti.

Accumoli Belediye Başkanı Stefano Petrucci, gün ağarmasıyla birlikte karşılaştıkları manzaranın tahminlerinden çok daha kötü olduğunu söyledi. Petrucci, "İnsanlar enkaz altında ve yaşam belirtisi yok" ifadelerini kullandı.

Depremin hissedildiği Amatrice'deki durumun ise çok daha kötü olduğu belirtiliyor. AP'ye konuşan Amatrice Belediye Başkanı Sergio Pirozzi, "Burada artık böyle bir kasaba yok" dedi.

İtalya Sivil Güvenlik Birimi Sözcüsü Immacolata Postiglione, depremde en az 73 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Postiglione çok sayıda kişinin de kayıp olduğunu aktarırken, Sputnik sadece Pescara del Tronto'da en az 100 kişinin kayıp olduğu bilgisini aktardı.