İsrailli komutan: Gelecek on yıl Gazze'de sessizlik yaşanmayacak

İsrail Savunma Güçleri'nin Gazze Şeridi bölgesinden sorumlu yeni komutanı Hertzi Halevi, 'Gazze Şeridi’nde önümüzdeki on yıl boyunca tam anlamıyla bir sessizliğe şahit olacağımızı sanmıyorum' sözleriyle İsrail saldırılarının bitmeyeceğini açıkladı. Gazze'de Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün başladığı Nisan ayından bu yana 174 Filistinli öldürüldü.

Dış Haberler

Haziran ayında İsrail Savunma Güçleri'nin (IDF) Güney Komutanlığı'na getirilen Tümgeneral Hertzi Halevi, “Gazze Şeridi’nde önümüzdeki on yıl boyunca tam anlamıyla bir sessizliğe şahit olacağımızı sanmıyorum” sözleriyle İsrail’in bölgeye saldırılarının devam edeceğinin sinyalini verdi.

YERİN ALTINA 65 KİLOMETRE BARİYER İNŞA EDİLİYOR

“Sivillerin Hamas ya da diğer terörist gruplarla bir araya gelmesini önlemeliyiz” ifadelerini kullanan Halevi, IDF’nin Gazze Şeridi boyunca inşa edeceği 65 kilometrelik yeraltı bariyerinin “büyük önem” taşıdığını belirtti. Sınır bariyerinin 2019 sonlarında bitmesi bekleniyor. Sınırın altından kullanılan tünelleri hedef alan İsrail güçleri, çeşitli sensörlerin yer aldığı yüksek teknolojili sistemler ile tünelleri yok etmeye çalışıyor.

SU ALTINA DA BARİYER KURULACAK

İsrail vatandaşlarının güvenliği en az bugünkü kadar iyi olduğu ve Hamas güçlenmediği sürece Gazze sakinlerinin koşullarını geliştirmek için mümkün olan her şeyi yapmaktan yanayım” diyen Halevi, denizden gelecek “olası tehlikelere” de işaret etti. İsrail'in, Gazze Şeridi’ne erişimi kesmek amacıyla yapılan 50 metre genişliğinde ve 6 metre yükseliğindeki su altı bariyerlerinin inşası sürüyor.

NİSAN'DAN BU YANA 174 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze'de, ABD'nin BM kararlarını hiçe sayarak İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararını protesto için başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin ilk gününden bu yana İsrail askerlerince öldürülen Filistinlilerin sayısı 174'e ulaştı. İsrail askerleri, geçtiğimiz gün 16 yaşındaki bir çocuğu da vurmuş, daha sonra ortaya çıkan görüntülerde çocuğun vurulduğunda ellerini havaya kaldırdığı ortaya çıkmıştı.