İsrailli Bakan: Filistinli mahkumlar idam edilmeli

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Filsitinli tutsakların idam edilmesi gerektiğini düşündüğünü, bunun terörle mücadelenin önemli bir bileşeni olduğunu Facebook hesabı üzerinden duyurdu.

İsrail'in radikal sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail parlamentosunda, Filistinli siyasi mahkumlar için ölüm cezası tasarısını tanıtmayı planlıyor. 

Lieberman, Facebook profilinde üyesi olduğu partinin Filistinli mahkumlar için ölüm cezasını destekeldiğini söyledi.

"Teröre karşı mücadele 21. yüzyılın en büyük meydan okumasıdır, bu İsrail'in ayrıca meydan okuyuşudur ve İsrail'İn vaaz ettiği ile yaptığı arasında büyük boşluk bulunmaktadır" diyen Lİeberman, aksi durumda daha fazla terörü sipariş ettiklerini ifade etti.

Perşembe günü paylaştığı ifadelerinde Lieberman, İsrail Beytenu'nun ölüm cezası için Meclis'te öneride bulunacağını da duyurdu. Lieberman'ın paylaşımı binlerce beğeni aldığı Facebook'ta, yüzlerce kez de paylaşıldı.

2. İNTİFADA HATIRLATMASI

"Teröristleri serbest bırakmak, verilebilecek en kötü mesaj" diyen İsrailli bakan, 2000 yılında 2. İntifada'yı başlatanın 2 israil askerinin öldürülmesi olduğunu hatırlattı. Lieberman ayrıca, Hamas ve Gazze yönetimi ile tutukluların serbest bırakılması için daha fazla müzakerenin yapılmaması gerektiğini düşünüyor.

1 Aralık 2014 tarihi itibariyle, İsrail hapishanelerinde 6200 Filistinli tutsak bulunuyor.