İsrail'in mültecilik vermediği 3 Eritreli IŞİD tarafından öldürüldü

İsrail'den mültecilik statüsü alamayınca ülkeyi terk eden 3 Eritrelinin IŞİD tarafından infaz edildiği açıklandı.

Dış Haberler

İsrail Göçmen ve Mülteciler Yardım Hattı, mültecilik talebinde bulunan 3 Eritrelinin İsrail'den ayrılmasının ardından Libya'da IŞİD tarafından infaz edildiğini açıkladı. Rapora göre kurbanların kimlikleri aile üyeleri ve dostları tarafından tespit edilirken, Eritrelilerin, Hristiyan Etiyopyalılar ile birlikte kaçırıldığı ortaya çıktı. IŞİD, grubu infaz etmesini videoya kaydederek yayımladı.

Başvuru talebi kabul edilmeyen Eritrelilerin "Uganda ya da Ruanda'ya" geçtikleri belirtilirken, burada da taleplerinin kabul edilmediği, sonrasında Sudan'dan Libya'ya geçtikleri söylendi. Burada da Avrupa'ya botla ulaşmaya çalışan Eritrelilerin botu Libya'ya döndükten sonra tutuklandıkları, IŞİD tarafından da hapishanedeyken kaçırıldıkları açıklandı.

İsrail İçişleri Bakanlığı'nın Nüfus ve Göçmenlik Bürosu, Eritre ve Sudan'dan mültecilik talep edenlerin izinleri olmadan Afrika'daki ülkere yollandığını doğrularken, bu ülkelerin hangileri olduğu ve anlaşmaların nasıl yapıldığı belirtilmedi. İsrail yasaları Eritre ve Sudan'dan gelenlerin sınırdışı edilmesini öngörürken, bunu reddedenler de Saharonim Hapishanesi'nde süresiz olarak tutuluyor.