İsrail'i kim ziyaret etti tartışması: Suudiler mi, Katarlılar mı?

İsrail ve Arap basınında, üst düzey bir Suudi prensinin İsrail'i ziyaret ettiği iddialarının ortaya atılmasından sonra, Suudi basını ziyaretin Katarlılar tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Dış Haberler

Katar ile Suudi Arabistan arasında şimdi de "İsrail'i kim ziyaret etti" tartışması başladı.

Jerusalem Post'ta yer alan habere göre, İsrail basını geçen hafta üst düzey bir Suudi yetkilinin İsrail'i ziyaret ederek "Ortadoğu barışını" görüştüğünü yazmıştı.

Daha sonra Londra merkezli El Arabi El Cedid, ziyareti gerçekleştiren Suudi yetkilinin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğunu ileri sürdü.

Ancak daha sonra Suudi internet sitesi Elaph bir haber yayımlayarak, İsrail'i gerçekten bir Arap yetkilinin ziyaret ettiğini, ancak bu yetkilinin Suudi değil Katarlı olduğunu yazdı.

Elaph, Katarlı yetkilinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile "güvenlik meselelerini" görüştüğünü ve bu görüşmenin Donald Trump ile Kuveyt Emiri'nin görüşmesinden 2 gün önce gerçekleştiğini kaydetti.

Sitedeki haberde, Katar'ın Körfez krizinde İsrail'in devreye girmesini istediği, Tel Aviv'in de "meseleyle ilgileneceğini" söylediği iddia edildi.