İsrail'den Türkiye'ye Cerablus desteği

İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, TSK'nın ÖSO gruplarıyla birlikte gerçekleştirdiği Cerablus operasyonu için "Türkiye'yle hemfikiriz ve destekliyoruz." dedi.

AA

İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, TSK'nın ÖSO grupları ve koalisyon uçaklarının da desteğiyle Suriye-Türkiye sınırındaki Cerablus kentine yönelik operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

IŞİD'in İsrail sınırlarında da tehdit oluşturabileceğini kaydeden Oron, "Bu yüzden bu tehdidin farkında olmak çok önemli. Bunun Türk halkının yaşamını nasıl etkilediğini görüyoruz. Türkiye, sınırlarında IŞİD'in olmasına izin veremez. Türkiye ile hemfikiriz ve destekliyoruz." dedi.

Oron, IŞİD'İn Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırıları hatırlatarak, "Türk hükümeti IŞİD tehdidini engellemek için kararlar almaktadır. Umarız bu Türkiye için sancılı bir operasyon olmaz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun bu konudaki desteğini hatırlatan Oron, ''Türkiye'nin gereken adımları attığını'' söyledi.

Oron, Türkiye'nin son dönemde konuyla ilgili gerçekleştirdiği resmi ziyaretlere işaret ederek, bu ziyaretlerin "Suriye krizinin çözümüne yardımcı olacağını" ve "meyvelerini vereceğini" öne sürdü.