İsrail'den 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması: Suudi Arabistan'a güveniyoruz

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin 'Tel Aviv'in, Türkiye'den çıkan haberlere değil Suudi Arabistan'ın açıklamalarına güvendiğini' söyledi.

İsrail'den, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı ile ilgili ilk bir değerlendirme geldi.

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Suudi gazeteci Kaşıkçı olayıyla ilgili "Tel Aviv rejiminin, Türkiye'den çıkan haberlere değil Suudi Arabistan'ın açıklamalarına güvendiğini" söyledi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, İsrail'in, Kaşıkçı olayını yakından takip ettiğini belirten yetkili, "Türkiye'den yayımlanan haberlerin kanıtlara dayanmadığını" ileri sürdü ve Tel Aviv'in, Riyad yönetiminin yanında yer aldığını kaydetti.

İsrail'in Maariv gazetesi güvenlik analisti Yossi Melman daha önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Kaşıkçı olayına İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın da karışmış olabileceğini ima ederek, "Umarım ki dolaylı olarak bile MOSSAD'ın Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında parmağı yoktur" ifadesini kullanmıştı.

'ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI
CNN International, dün yapılan incelemelerin ardından Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü, cesedinin parçalanıp dışarı çıkarıldığını duyurdu.

Gün içerisinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğününe ilişkin çeşitli iddialar gündeme getirilmişti.