İsrail'de sandıkların yüzde 92'si açıldı: Netanyahu kaybediyor

İsrail'de yapılan erken seçimde sandıkların yüzde 92'si açıldı. Sandık çıkış anketlerinde son duruma göre eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz liderliğindeki Mavi ve Beyaz ittifakı, seçimi Binyamin Netanyahu’nun Likud Partisi karşısında küçük bir farkla önde götürüyor.

İsrail'de yapılan erken seçimde sandıkların yüzde 92'si açıldı.

Sandık çıkış anketlerinde son duruma göre eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz liderliğindeki Mavi ve Beyaz ittifakı, seçimi Binyamin Netanyahu’nun Likud Partisi karşısında küçük bir farkla önde götürüyor.

Likud Partisi'nin 30 ile 33 arasında, Mavi ve Beyaz ittifakının 32 ile 34 arasında sandalye kazandığı tahmin ediliyor.

Anketlere göre oylarını artıran Lieberman liderliğindeki aşırı sağ Evimiz İsrail Partisi'nin mecliste 9 sandalye kazanacağı ön görülüyor.

Nisan ayındaki seçimde 10 milletvekili çıkaran Birleşik Arap Listesi, anketlere göre üçünü parti olarak bu seçimler sonucunda 13 sandalyeye sahip olacak.

BİRLEŞİK ARAP LİSTESİ: NETANYAHU BAŞARISIZ OLDU

İsrail Komünist Partisi'nin de içinde bulunduğu bir koalisyon olan Birleşik Arap Listesi'nin üyeleri, Netanyahu'nun koalisyon oluşturacak çoğunluğa sahip olamayacağına ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi. Hadaş partisinden olan Birleşik Arap Listesi lideri Ayman Odeh "Knesset'te (İsrail Meclisi) yeniden üçüncü büyük parti olduk. Netanyahu dönemi sona erdi, artık ya evine dönecek ya da hapse girecek" açıklamasında bulundu. Odeh, seçim sonuçlarının anketlerle örtüşmesi durumunda Arap seçmenlerin Netanyahu'nun hükümet oluşturmasını engellediğinin doğrulanmış olacağını belirtti.