İsrail yeni Yahudi yerleşimlerine onay verdi

İsrail, Doğu Kudüs’te iki gün içinde yüzlerce yeni Yahudi yerleşiminin inşası için onay verdi. Önce Doğu Kudüs’te 380 yerleşimin inşasına onay verildikten sonra, bugün de Kudüs’ün Ramot mahallesinde 243 yeni yerleşim için onay verildi.

Dış Haberler

Euronws'ün habrine göre, İsrail, Doğu Kudüs’te iki gün içinde yüzlerce yeni Yahudi yerleşiminin inşası için onay verdi. Daha önce Doğu Kudüs’te 380 yerleşimin inşasına onay veren İsrail, bugün de Kudüs’ün Ramot mahallesinde 243 yeni yerleşim için onay verdi. Har Homa yerleşiminde ise 270 yeni evin için ön onayın verildiği bildirildi.

Bu kararın bölgedeki krizi daha da derinleştirmesi bekleniyor. Yahudi yerleşimlerinin genişletilmesi, Filistinlilerde büyük tepkilere neden oluyor.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR
Batı Şeria’daki bir Yahudi yerleşiminde bir araca patlayıcılarla yapılan saldırıda 11 yaşında bir kız ile babası yaralandı. Birçok bölgede Filistinlilerin protestoları sürüyor.

10 Aralık’da Ramallah’ta Yahudi yerleşimlerini protesto eden bir gösteride Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn, hayatını kaybetmişti. Amerika Birleşik Devletleri arabuluculuğunda yapılan barış görüşmelerinin başarısız olması ve ardından geçtiğimiz yaz Gazze’ye düzenlenen operasyon, İsrail ile Filistin arasındaki tansiyonu yeniden yükseltmişti.