İsrail: Lübnan'la savaş çıkarsa tüm gücümüzü kullanacağız

İsrail hava kuvvetleri şefi bugün yaptığı açıklamada, Hizbullah ile savaş çıkması halinde tüm güçlerini kullanacaklarını ifade etti.

Dış Haberler

Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya'da düzenlenen güvenlik konferasında İsrail Hava Kuvvetleri Tuğgenerali Amir Eshel, 2006 savaşından bu yana hava kuvvetlerindeki niteliksel ve niceliksel gelişmeler sayesinde, 10 yıl kadar önce 34 günde yapılan hava saldırılarının 2 ya da 3 günde aynı şiddetle gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Eshel, ''Kuzeyde savaş patlak verirse tüm gücümüzü kullanmalıyız'' diyerek, İsrail'in stratejik hedeflerine ulaşmadan ateşkes için uluslararası baskının oluşma ihtimalinin bulunduğuna işaret etti.

İsrailli politikacılar ve generaller, savaş ilânı durumunda Hizbullah'ı caydırmak için Lübnan'a sıkı bir darbe vuracaklarını daha önce sık sık dile getiriyordu.

Eshel, 2014'ten bu yana İsrail saldırılarının 2006'ya kıyasla Lübnan için 15 kat daha yıkıcı olduğunun görülebileceğini söyledi.

Öte yandan İsrail uçakları, İran'ın Hizbullah'a silah sevkiyatı yaptığından şüphelendiği gemilerini hedef almıştı ve bu operasyonların bölgede, Rusya ve ABD'nin hava faaliyetlerini daha karmaşık hale getirdiği biliniyor.

Eshel, hava kuvvetlerinin hatalarının önlenmesi için bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğine işaret ederek, ''Ortadoğu semaları, eskisinden çok daha kalabalık ve birçok aktör var'' şeklinde konuştu.