İsrail istihbaratına yakın DEBKA: YPG, Türk ordusu ile savaşacak

İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen DEBKA, YPG'nin ABD'den gelen ültimatoma direneceğini ve Türk ordusu ile Fırat'ın batısında çatışacağını ileri sürdü.

Dış Haberler

Türkiye'nin ÖSO ile birlikte Cerablus'a müdahalesi ve arkasından ABD'nin YPG'ye ültimatomunun ardından, sürecin nereye evrileceği belirsizliğini koruyor.

İsrail istihbaratına yakın DEBKAfile'da yer alan bir haberde, YPG'nin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ültimatomuna direneceği iddia ediliyor.

DEBKA, kendi askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmeyeceği ve mevzilerini tutarak Türk ordusu ile savaşacağı söyleniyor.

ABD'nin Irak ve Suriye'deki birliklerinin komutanı Stephen Townsend'in, YPG ile birlikte hareket eden tüm ABD Özel Kuvvetler personelinin geri çekilerek Rimelan'daki üsse dönmesini emrettiği de öne sürülüyor.

Haberde Townsend'in, YPG'ye top mühimmatı ve Türkiye'nin işgal ettiği bölgelere yönelik saha istihbaratı göndermeyi de kestiği belirtiliyor.

ABD'li yetkililer, bu yaptırımların geçici olduğunu PYD lideri Salih Müslim'e bildirmiş. Yaptırımların kalkması ise, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesine bağlı.

DEBKA, Kürt savaşçıların bir bölümünün Fırat'ın doğusuna çekildiğini, ancak büyük kısmının hâlâ Fırat'ın batısında bulunduğunu kaydediyor.

Haberde, Kürt güçlerinin Rimelan'daki ABD üssüne giden yolları bloke etmeye hazırlandığı, bir gıda konvoyunun geçişinin engellendiği söyleniyor.