İsrail İşçi Partisi lideri: Yerleşimler, 'Siyonizmin güzel yüzünü' temsil ediyor

İsrail İşçi Partisi lideri Avi Gabbay, Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri kurulması teşebbüsü ile ilgili açıklama yaptı.

Dış Haberler

İsrail İşçi Partisi genel başkanı Avi Gabbay, Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri kurulmasına yönelik teşebbüse ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gabbay, yerleşimleri "Siyonizmin güzel ve sadık yüzü" olarak nitelendirdi ve İsrail'in Filistinlilerle olan barış anlaşmasında Ürdün Vadisi üzerindeki kontrolünü elinde tutması gerektiğini söyledi.

"Yıl içinde, iktidar partisinden bağımsız olarak, yerleşim projesi ülkenin kararlılığını ve sevgisini gösterdi'' diyen Gabbay, yerleşimcilere ''nesillerimizin öncüleri'' şeklinde bir de övgüde bulundu.

Gabbay'ın yerleşimler konusundaki tutumu, daha öncesinde İşçi Partisi ve Hatnua Partisi'nin birleşmesiyle kurulan Siyonist Birlik'ten bir dizi milletvekili tarafından kınanmıştı.

Öte yandan Gabbay, "Ancak Yahudi halkının kendi topraklarında güvenliği sadece tanklar ve çitler değil, aynı zamanda ulusal birlik gerektiriyor" ifadelerini kullandı.