İsrail İletişim Bakanı: Nazileri kınıyoruz ama Trump, İsrail'in sahip olduğu en iyi lider

ABD'nin Virginia eyaletinde meydana gelen aşırı sağcı şiddet eylemleri konusunda eleştiri oklarının hedefinde olan Trump'a İsrail kabibnesinin iletişim bakanından destek geldi.

Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Virginia eyaletinde aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemlerine dair açıklama yapmakta yavaş davranmakla eleştirilirken, İsrail kabinesinin iletişim bakanı Ayoub Kara'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kara, ''Trump'ı desteklemenin İsrail'in sağ kanat hükümeti için stratejik bir zorunluluk olduğunu'' dile getirdi.

JerusalemPost'a verdiği demeçte İletişim Bakanı Kara, ''ABD ile olan müthiş ilişkilerimiz hasebiyle, Naziler hakkındaki açıklamaları uygun orantıda ortaya koymalıyız'' şeklinde konuştu.

Kara, "Anti-Semitizm ve Nazi izlerini kınamaya ihtiyaç duyuyoruz ve bir bakan olarak elimden gelen her şeyi yapacağım ancak Trump, İsrail'in sahip olduğu en iyi ABD lideridir'' dedi.

Obama dönemini ''korkunç yıllar'' olarak niteleyen Kara, ''Trump, tartışmasız özgür dünyanın lideri ve biz ona zarar veren birini kabul etmemeliyiz'' ifadelerini kullandı.