İsrail Batı Şeria'yı ilhak edebilir: 260 dönüm daha...

İsrail, inşa edilecek yeni yasadışı yerleşimler için 260 dönüm Filistin arazisine el koyacak. İsrail'in yerleşim inşaatlarını hızlandırdığı ve Batı Şeria'yı resmen ilhak edebileceği yönünde uyarılar yapılıyor.

Dış Haberler

İsrail, Tina Omarim yasadışı yerleşimini genişletme planını duyurdu. Plana göre 260 dönüm Filistin arazisine yerleşimlerin inşası için el konacak.

El Halil kentinin güneyindeki inşaat planı, bölgeye yeni bir yerleşim birimi daha kurulmasını da öngörüyor.

İsrail 2016 yılında aynı bölgede 1400 dönümlük Filistin toprağına el koymuş, 2017'deyse "güvenlik ihtiyacı" sebebiyle 47 dönüm toprağı daha işgal etmişti.

YERLEŞİM İNŞASI YÜZDE 187 ARTTI

İsrail Merkez İstatistik Bürosu tarafından yayımlanan bilgilere göre Batı Şeria'daki İsrail yerleşimleri bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 187 arttı.

Verilere göre Nisan ve Haziran arasında 794 yeni evin inşasına başlandı. Bundan önceki dönemde 279 yeni ev inşa edilmeye başlanmıştı.

'İSRAİL RESMEN İLHAK EDECEK'

Birleşmiş Milletler geçtiğimiz aylarda yaptığı uyarıda İsrail'in Batı Şeria'yı resmen ilhak etmeye hazırlandığını açıklamıştı.

BM yetkilisi Michael Lynk, İsrail'in yerleşim inşaatlarıyla ve kapalı askeri bölgelerin yaratılmasıyla ilhaka hazırlandığını duyurmuştu.

TRUMP YÖNETİMİ DESTEKLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail yerleşimlerine destek verdiği ve uluslararası kuruluşların engel girişimlerine şantajla ve tehditlerle yanıt verdiği biliniyor.

Trump yönetiminin yeşil ışık yakmasıyla birlikte, İsrail yerleşimlerinin sayısında büyük artış görülmeye başlandı.