İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eşine yolsuzluk suçlaması

Netanyahu'nun eşi ve bir üst düzey yardımcı, Eylül 2010 ile Mart 2013 yılları arasında özel şeflerden kamu fonlarını kullanarak yemek hizmeti almak, ayrıca kaldıkları hükümet binasında aşçı çalıştırmalarına rağmen yalan söylemekle suçlanıyor.

Dış Haberler

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'ya ''100 bin dolarlık kamu fonunu kişisel yiyecek hizmetleri'' için kullandığı gerekçesiyle yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlamalarından dava açabileceğini duyurdu.

Sara Netanyahu, Ocak 2016'da özel hane halkı masrafları için devlet bütçesinden harcama yaptığı iddiaları nedeniyle yine dolandırıcılık suçlamalarına maruz kalarak, polise ifade vermişti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, İsrail Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Başsavcı, başbakanın eşi Sara Netanyahu'yu 'yemek hizmeti olayı'ndaki rolü nedeniyle dava etmeyi düşündüğü konusunda bilgilendirdi" ifadeleri yer aldı.

'102.000 DOLARLIK YÜZLERCE YEMEK ISMARLANDI'

Açıklamada "Bu şekilde 359 bin şekellik yüzlerce yemek (102 bin dolar) restoranlardan ve şeflerden hileli olarak ısmarlandı. Bu nedenle başsavcı, Sara Netanyahu'ya ağırlaştırılmış koşullarda yolsuzluk yaparak kazanç elde etme, diğer yolsuzluk suçlamaları ve güveni kötüye kullanma suçlamalarından dava açmayı düşünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Nihai kararın bakanın ilgili kanıtları inceledikten sonra alınacağı belirtildi.

İddianamenin, Sara Netanyahu ifade verdikten sonra yetkili mercilere sunulacağı aktarıldı.