İsrail, Başbakan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını sansürleyebilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyaz Saray'da yapacağı konuşma, 17 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili ihlale sebep olabileceği gerekçesiyle 5 dakika gecikmeli olarak yayınlanacak. İsrail Merkez Seçim Komitesi, Netanyahu'nun seçim propagandası yapması halinde yayın durduracak.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Cumhuriyetçi John Boehner'in daveti üzerine bugün ABD Kongresi'nde bir konuşacak olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konuşması, 17 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili kuralları ihlal edebileceği gerekçesiyle gecikmeli olarak yayınlanacak. "Seçim propagandası" yapması halinde konuşması İsrail Merkez Seçim Komitesi tarafından kesilecek olan Netanyahu'nun söyledikleri, İsrail'deki izleyenlere 5 dakika gecikmeli olarak ulaşacak.

Kongre'de yapacağı konuşmada İran'la ABD arasında devam eden müzakereleri eleştirmesi beklenen Netanyahu'nun ABD ziyareti, Demokrat Parti ve İsrail yönetimi arasında da gerginliğe sebep olmuştu. ABD Başkanı Obama, seçimler öncesinde uygun olmayacağını söyleyerek Cumhuriyetçilerin davetiyle ABD Kongresi'nde konuşma yapacak Netanyahu'yla görüşmeyeceğini açıklamış, Demokrat senatörlerin bir kısmının da konuşmayı protesto iddia edilmişti.