İspanya'da sosyalistlerin lideri Sanchez istifa etti

İspanya'da Sosyalist İşçi Partisi'nin lideri Pedro Sanchez görevinden ayrıldı.

İspanya'da Bask ve Galisya özerk yönetimlerinde 25 Eylül'de yapılan yerel parlamento seçimlerinde Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) başarısızlığının ardından parti lideri Pedro Sanchez'in istifasını isteyen parti içindeki muhalif gruplar, bugün sonuca ulaştı.

Son 3 gündür büyük yoğunluğun yaşandığı Madrid'deki merkez binasında bugün yapılan PSOE Federal Kurulu toplantısının sonunda Sanchez'in sunduğu ekim ayında genel sekreter seçimi, kasım ayında da olağanüstü genel kongre yapılması önerisi oylandı. 107 "evet"e karşı 133 "hayır" oyuyla önerisi reddedilen Sanchez, istifa ettiğini açıkladı.

Sanchez basına yaptığı kısa açıklamada, 2014 Temmuz ayından bu yana yürüttüğü PSOE Genel Sekreterliği görevini bıraktığını söyledi. "Maalesef, önerim yapılan oylamada kabul edilmedi." diyen Sanchez, bundan sonra parti yönetimiyle ilgili kararı ve yeni genel sekreter ile genel kurul takvimini Federal Kurulunun belirleyeceği ifade etti. İspanya'daki sosyalistlere seslenen Sanchez, "Parti üyesi olun ve ya olmayın PSOE'nin sempatizanı olmaktan bugün hiç olmadığı kadar onur duymalısınız. Ve partinizi desteklemeyi sürdürmelisiniz." ifadesini kullandı.