İspanya'da 'IŞİD propagandası yapan' ağa operasyon

İspanya, genç kadınları IŞİD'e katılmaya ikna eden internet ağına operasyon düzenledi ve dört kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında Salı sabahı gözaltına alınan iki kişinin İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla'dan, diğer iki kişinin ise Katalan bölgesinin kuzeydoğusundan olduğu öğrenildi.

BBC'nin haberine göre; İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama "Melilla'da yakalanan iki kişinin "özellikle IŞİD adına propaganda üretmek ve yaymak" ile suçlandıkları belirtildi.

Açıklamada " IŞİD terör örgütünün stratejisine uygun şekilde, telkin sürecinin ardından kadınların katılımı teşvik ediliyor ve sonunda kadınlar çatışma bölgelerindeki terör örgütlerine katılıyor" denildi.

SANAL TOPLULUKLAR KURDULAR

Bakanlık, bu kişilerin çok sayıda kişiyi evlerinde ziyaret ettiklerini ve çok sayıda genç insanın savaşa katılmak üzere hazırlıklara başladığını ileri sürdü.

Gözaltına alınanlardan birinin "sanal bir topluluk" kurarak, burada IŞİD propagandasını sürdürdüğü ve 1000'den fazla kişinin bu internet sayfasına üye olduğu belirtildi.

Söz konusu sayfaya İspanya'nın yanı sıra Latin Amerika, Belçika, Fransa, Fas, Pakistan, Suudi Arabistan, Tunus ve Türkiye'den de bazı kişilerin üye olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan diğer iki kişinin ise cihada katılmaya meyilli kişiler için propaganda videoları hazırladığı öğrenildi.