İspanya polisi saldırılarla ilgili üç zanlıyı arıyor

İspanya polisi, Barcelona ve Cambrils'de düzenlenen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili üç zanlıyı aradıklarını açıkladı.

İspanya polisi, Barcelona ve Cambrils'de düzenlenen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili üç zanlıyı aradıklarını açıkladı. İspanyol basınına göre, saldırıların baş şüphelisi olarak gözler Fas doğumlu Younes Abouyaaqoub üzerinde yoğunlaştı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre polis Cuma günü saldırılarda 12 kişilik bir hücrenin rol oynadığından şüphelendiklerini açıkladı. Bu kişilerden beşi öldürüldü, dördü gözaltına alında, kimlikleri tespit edilen üçü ise aranıyor.

Younes Abouyaaqoub'un, Barcelona'nın La Rambla Caddesi'nde halkın üzerine kamyoneti süren saldırgan olduğu tahmin ediliyor.

Perşembe günü Barcelona'daki turistik La Rambla Caddesi'nde bir kamyonet halkın üzerine sürülmüş ve saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

La Rambla saldırısının ardından Barcelona'nın 120 kilometre güneyinde bulunan sahil kasabası Cambrils'de de bir araç yayaların üzerine sürülmüş, Barcelona saldırısı ile bağlantılı oldukları düşünülen arabadaki 5 şüpheli öldürülmüştü.

Bu saldırıda şüphelilerin yaraladığı kişilerden biri ise hastanede hayatını kaybetti.

'DAHA BÜYÜK SALDIRI PLANLIYORLARDI'

Polis fotoğraflarını dağıttığı zanlıların daha büyük bir saldırı planladığı aktarıldı.

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluís Trapero, zanlıların patlayıcılarla daha büyük bir saldırı düzenleme peşinde olduğunu, ancak daha sonra 'ilkel' yöntemlere başvurma kararı aldıklarını açıkladı.

Çarşamba gecesi Katalonya'da yer alan Alcanar kasabasında bir evin çökmesine ve bir kişinin ölmesine yol açan patlamanın, şüphelilerin bomba yapımı sırasında yaşandığı düşünülüyor.

Daha önce Barcelona saldırısının baş zanlısı olarak aranan 17 yaşındaki Fas kökenli Musa Oukabir'in ise Cambrils'de öldürülen 5 kişiden biri olduğu anlaşıldı.