İspanya Donetsk'te savaşan anti-faşistleri tutukluyor

İspanya, Donetsk'te faşist güçlere karşı savaştıktan sonra ülkelerine dönen sekiz kişiyi bugün bir operasyonla tutukladı. İspanya'da faaliyet gösteren Özgür Donetsk - Anti Faşist Komitesi İspanya'nın çifte standardını kınadı.

Dış Haberler

Donetsk'te faşist güçlere karşı savaşmış olan İspanya uyruklu sekiz kişi yurtdışında ülke çıkarları aleyhine eylemlerde bulunmak, silah ve patlayıcı bulundurmak ve suça karışmak gerekçeleriyle İspanyol polisi tarafından tutuklandı.

Sputnik'e konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü tüm tutukluluların "aynı cenah için savaştıklarını ancak bunun hangi cenah olduğu konusunda belirsizliğin sürdüğünü" belirtti.

Aynı siteye açıklamalarda bulunan Özgür Donetsk - Anti Faşist Komitesi temsilcisi ise İspanyol hükümetinin Ukrayna geriliminde yer almış ancak Kiev yönetimi tarafında çatışmalara katılmış kimseye dönük böyle bir tutum almadığını belirtirken, anti-faşistlere dönük saldırganlığın hükümetin çifte standardının göstergesi olduğunu vurguladı. 

İspanya İçişleri Bakanlığı, tutuklananların isimlerinin ilk harflerini açıkladı: R.M.P, A.A.M., A.I.B, S.B.V., A.R.S., B.L.M., H.A.P. ve D.S.A.