IŞİD'lileri gözaltına almayan Urfalı yetkililer böyle diyor: Burası demokratik bir ülke...

IŞİD'in elindeki Rakka'dan kaçarak Urfa'ya sığınan Suriyeli bir kadın, kentteki IŞİD'liler tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Dış Haberler

Türkiye, ABD'nin isteği doğrultusunda Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile savaşa dahil olurken, Türkiye'nin içinde IŞİD tehdidi sürüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) çizgisinde yayın yapan The National'dan Omar Al Muqdad'ın haberine göre, Rakka'dan kaçarak Urfa'ya sığınan 50 yaşındaki Suriyeli Fatıma, kentteki IŞİD destekçilerinin kendilerini tehdit ettiğini söyledi.

2014 yılının Eylül ayından bu yana Şanlıurfa'da yaşayan Fatima, artık gidecek bir yerlerinin kalmadığını belirtti.

Fatıma ve yerel halk, 2015 yılının başından bu yana kentteki IŞİD sempatizanlarının ve eski-yeni militanların açık bir şekilde görülmeye başlandığını söyledi.

Urfa'daki Arap topluluğunun kanaat önderlerinden Şükrü Kırboğa, IŞİD'in tüm Türkiye'de varlığı olduğunu söylerken, militanların ülkeye mültecilerin arasında giriş yaptığını öne sürdü.

Kırboğa, Arap mülteci akınından ise YPG'yi sorumlu tuttu.

'ANONSLA ÖRGÜTE MİLİTAN TOPLUYORLAR'
Fatıma, Urfa sokaklarında otomobille gezen bazı insanların IŞİD'e katılım anonsları yaptığını ve Türk yetkililerin hiçbir müdahalesinin olmadığını iddia etti.

Fatıma, geçen Haziran ayında başından geçen bir olayı da anlattı. Kızıyla birlikte yolda yürürken peçeli bir kadının yanına gelerek yüzünü kapatmasını istediğini belirten Fatıma, daha sonra arkasından "İslam Devleti yaşayacak" diye bağırdıklarını kaydetti.

Şükrü Kırboğa yaşanan olayları şikayet edip bu kimselerin gözaltına alınmasını istediklerinde ise yetkililerden şu cevabı aldıklarını söyledi: "Burası demokratik bir devlet... Kimseyi IŞİD'i destekliyor diye veya sokakta IŞİD şarkıları söylüyor diye gözaltına alamayız."