IŞİD’li cihatçının eşi sınır ötesi operasyonla yakalandı

Diyarbakır, Suruç ve Ankara Garı saldırılarının talimatını veren İlhami Balı'nın eşi sınır ötesi operasyonla yakalandı.

142 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır, Suruç ve Ankara Garı saldırılarının talimatını verdiği belirtilen IŞİD’li cihatçı İlhami Balı’nın eşi Hülya Balı, MİT’in düzenlediği sınır ötesi operasyonla Türkiye’ye getirildi. Hülya Balı tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 4 milyon TL ödül ile "kırmızı" listeyle aranan ve IŞİD'in “Türkiye emiri” olduğu belirtilen İlhami Balı’nın eşi Hülya Balı’nın yerini tespit eden MİT’e bağlı ekipler, harekete geçti.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre; El Bab’da olduğu belirlenen Hülya Balı, yaklaşık 2 hafta önce yakalandı. 2 çocuğuyla önce Azez’e, oradan da Kilis’e getirilen Hülya Balı, Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Uzun süren sorgusunda eşi ve IŞİD ile ilgili önemli bilgiler verdiği öğrenilen Balı, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

MİT tarafından düzenlenen operasyonda İlhami Balı’yı da yakalamak için ekiplerin Hülya Balı’nın kaldığı tüm evlere baktığı ancak bulamadığı belirtildi. Araştırmalar sonucunda Balı’nın yaşadığı ve Mayadin bölgesinde olduğu tespit edildi.