IŞİD'li bir Türk: Ailem evlenmem için baskı yapıyordu, arkadaşım yoktu, vaktimin çoğunu internette geçiriyordum

YPG tarafından yakalanan Türk vatandaşı bir IŞİD mensubu, örgüte nasıl katıldığını anlattı. Ailesinin "düzgün bir hayat kurması" için baskı yaptığını söyleyen IŞİD'li, Türkiye'de hiç arkadaşının olmadığını, vaktinin çoğunu internette geçirdiğini söyledi.

Dış Haberler

YPG güçleri, Haseke'nin Rimelan kentinde Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi bir Türk vatandaşını yakaladı.

NBC'den Keir Simmons ve Charlene Gubash, Rimelan Asayiş tarafından gözaltında tutulan bu IŞİD'liyle bir mülakat yaptı.

IŞİD için "hayatınızı yakıyorlar, hiçbir şey bırakmıyorlar" diyen ismi açıklanmayan IŞİD'li, "Şimdi hiçbir şey yapamıyorum. IŞİD'e geri dönsem, beni öldürürler. Türkiye'ye gitsem, beni tutuklarlar. Burada kalsam, cezaevine gireceğim. Hiçbir şeyim kalmadı. Tek çıkış yolum ölmek" dedi.

IŞİD'li, "Hayatım ve geleceğim yok" diye ekledi.

'AİLEM EVLENMEM İÇİN BASKI YAPIYORDU, HİÇ ARKADAŞIM YOKTU'
IŞİD'e neden katıldığını açıklayan genç, esas olarak "Türkiye'deki yaşamından uzaklaşmak" için bunu yaptığını söyledi.

Pek arkadaşının olmadığını söyleyen IŞİD'li, ailesinin kendisine "iş bulması, evlenmesi ve hayatını düzeltmesi" yönünde baskı yaptığını savundu.

Ağlayarak "Hayatım zordu ve kimse benden hoşlanmıyordu" diyen genç, vaktinin çoğunu internette ve oyun oynayarak geçirdiğini kaydetti.

IŞİD'li, örgüte katılmadan önce üniversiteyi bıraktığını söyledi. Örgüt gence ayda 50 dolar, bir eş ve ev vadetmiş.

'HAYAT VİDEOLARDAKİ GİBİ DEĞİL'
IŞİD üyelerinin kendisine, örgütü "şahane" gösteren videolar izlettiğini söyleyen genç, bununla birlikte örgütün kontrolü altındaki yaşamın hiç de umduğu gibi olmadığını belirtti.

Birini yakaladıkları zaman kafasını kesmelerinin istendiğini söyleyen genç, "Ben hayatımda tavuk bile kesmedim. Kolay değil, bunu yapamam" dedi.

Genç, kafa kesmenin IŞİD tarafından "korku aşılamak" amacıyla yapıldığını vurguladı.

Genç, IŞİD'lilerin eşcinselleri öldürmeleriyle ilgili olarak da, kendisine, "Onlar yarı erkek, yarı kadın" dediğini aktardı.

IŞİD'li, Tel Abyad'daki bir hava saldırısında 6 IŞİD'linin yanında ölmesinin ardından korktuğunu ve teslim olmaya karar verdiğini anlattı.