IŞİD'in siber korsanı öldürüldü

IŞİD'in 'siber cihatçısı' olarak bilinen ve örgütün sosyal medya faaliyetlerini yürüten İngiliz militan, Suriye'ye düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürüldü.

İngiltere'nin Birmingham şehrinden 2013 yılında Suriye'ye giden ve IŞİD'in sosyal medya faaliyetlerini yürüten 22 yaşındaki Junaid Hüseyin adlı İngiliz vatandaşının İHA saldırısında öldüğü duyuruldu.

ABD'li yetkililer, Hüseyin'in IŞİD içinde 'hedef alınan en üst düzey militanlardan biri' olduğunu söyledi.

ABD'nin Ülke içi Güvenlik birimi başkanı Michael McCaul, Hüseyin'in ölümüyle IŞİD'e 'açık bir mesaj verildiğini' ve bununIŞİD'e büyük bir darbe olduğunu ifade etti.

TONY BLAIR'IN BAĞLANTILARINI SIZDIRMIŞTI

Hüseyin'in bilişim konusunda uzmanlaşmış bir siber korsan olduğu ve 2012 yılında eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in özel bağlantılarını internete sızdırmak ve terörle mücadele telefon hattını işletmek suçlarından 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildiriliyor. Haziran ayında IŞİD'in, İngiliz Silahlı Kuvvetleri'nin Londra'daki geçit törenine yönelik saldırı planlarında da Hüseyin'in de parmağı olduğunu yazdı.

BBC'nin güvenlik muhabiri Frank Gardner, Hussain'in Pentagon'un IŞİD militanlarını hedef aldığı 'ölüm listesi'nde üçüncü sırada olduğunu söyledi.