IŞİD'in bubi tuzakları öldürüyor

Kobani Kantonu Sağlık Bakanı Nessan Ehmed, kent ve çevresinin kurtarılmasından bu yana mayınlı ve bombalı tuzaklar sonucu 40 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kobani’de yetkililer, sınırda kurulan mayınlı tuzaklar nedeniyle çok mecbur olmadıkça kaçak yollarla kente giriş-çıkış yapmamaları ve sınır kapısını kullanmaları yönünde uyarılar yapıyor. Kobani merkezde ve kurtarılan köylerde halen patlamamış havan topları ve bombalar bulunuyor. 

Rûdaw’a konuşan Kobani Kantonu Sağlık Bakanı Nessan Ehmed, kent ve çevresinin kurtarılmasından bu yana mayınlı ve bombalı tuzaklar sonucu 40 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi. Mayın temizleme konusunda uluslararası kuruluşlara yardım çağrısı yapan Ehmed, bölge halkını da tuzaklara karşı uyardı.

Bir başka Kobanili yetkili Mıstefa Hanifi ise, IŞİD’in cesetlerine dahi bomba bağladığına dikkat çekti. Hanifi, yetkililer ve görevliler dışında kimsenin yerlerde bulunan IŞİD cesetlerine ve silahlara dokunmaması uyarısında bulundu.

Kobani halkından Mehmud Ose ise IŞİD’in tuzaklarına en fazla maruz kalanların çocuklar ile kadınlar olduğunu kaydetti.