IŞİD'den 'Türkiye'den geçiş tavsiyeleri' kitapçığı

IŞİD, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmenin yollarını anlattığı bir kitapçık yayımladı.

Dış Haberler

IŞİD, militanlarına Suriye'ye nasıl gidileceğini anlatan bir kitapçık yayımladı. IŞİD, örgüte katılmak isteyenlere Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye geçmelerini önerirken, yetkilileri nasıl atlatacaklarına ve Türkiye'de nasıl davranmaları gerektiğine dair tavsiyeler veriyor.

Türkiye'ye gelirken fazla İslami giyinilmemesini ve turist gibi davranmalarını öneren örgüt, gelenlerin Twitter üzerinden IŞİD bağlantılarına ulaşıp güvenli evlere geçmelerini söylüyor. Eskiden geçişin daha kolay olduğunu belirten kitapçık, artık daha inandırıcı olmanın gerektiğini bu sebeple de gelenlerin bölgedeki turist yerleri araştırmalarını tavsiye ediyor. 

Örgüt üyelerinin yeni gelenlerden referans istediğini belirten kitapçığa göre Türkiye IŞİD'in intikam saldırılarından korktuğu için örgütün evlerine dokunmuyor. Ancak yine de gelenlerle öncelikle otellerde buluşulması isteniyor.

Türkiye'ye gelindiğinde ulaşılabilecek Twitter hesaplarının listesini de içeren kitapçık, en fazla üçlü gruplar halinde seyahat edilmesini öneriyor.