IŞİD'den Türkiye videosu: Atatürk 'laik Yahudi', Öcalan 'ırkçı tağut', Erdoğan 'mürted'

IŞİD, Türkiye ile ilgili bir video yayımladı. Örgüt videoda, Osmanlı ve Türk modernleşmesinin "Türkleri şeriattan koparttığını" söylerken, Arap ulusal kurtuluşçularına, Mustafa Kemal'e ve Abdullah Öcalan'a "ırkçı" dedi.

Dış Haberler

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye hakkında Türkçe bir video yayımladı.

Videoda Türklerin İslamiyet'i kabul edişinden bahsedilirken, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde başlayan modernleşme hamlesi, Türkleri şeriattan ve diğer Müslümanlardan kopartmak için yapılan bir hamle olarak değerlendirildi.

"Turancılık ve Türk kavmiyetçiliği" fikirlerinin bunun için ortaya çıktığını iddia eden örgüt, Cumhuriyet'le birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün "İslam'ın tüm sembollerini yok ederek topluma Avrupa'nın laik eğitim sistemini dayattığını" söyledi.

Atatürk'e "laik Yahudi" diyen IŞİD, Arap ulusal kurtuluşçuları Cemal Abdül Nasır, Yaser Arafat, Muammer Kaddafi, Hafız Esad, Saddam Hüseyin gibi figürler için "ayrılık ve ölüm dışında bir şey kazanmadılar" dedi.

Daha "ırkçı tağut* liderler" başlığı altında Mustafa Kemal, Adolf Hitler, Cemal Abdül Nasır, Mesud Barzani ve Abdullah Öcalan sayıldı.

Kürtçe konuşan bir IŞİD militanı, Kürtleri "ateist ve ırkçılığın" değil, şeriatın kurtaracağını söyledi.

Başka bir IŞİD militanı ise, AKP'yi "laik" olarak nitelendirerek bu partinin İslam kisvesi arkasına saklandığını, "yalan ve sapıklık" yaptığını iddia etti. Videoda Erdoğan'a da "mürted", yani dinden çıkmış denildi.

Bir başka IŞİD'li, Türkiye'deki IŞİD sempatizanlarını "İslam Devleti'ne hicret etmeye" çağırdı.


* IŞİD, şeriat hükümlerini tanımayan her kişi, kurum, kuruluş ya da ülkeyi "tağut" olarak nitelendiriyor.