IŞİD militanların tecavüz ettiği 9 yaşındaki Ezidi kız çocuğun yaşamı, gebelik nedeniyle tehdit altında

IŞİD'in serbest bıraktığı 216 kadın ve kız çocuğunun neredeyse tümünde cinsel istismar bulgularına rastlandı. 9 yaşında hamile bırakılan kız çocuğu da onlardan biri.

Dış Haberler

IŞİD'in esir aldığı 9 yaşındaki bir kız çocuğu, 10 IŞİD militanının cinsel istismarına uğradı. Hamile kadaln kız çocuğunun, doğum sırasında hayati tehlike altında olacağı bildiriliyor.

IŞİD'in esir aldığı Ezidilerden olan kız çocuğunun yardım görevlileri tarafından gözlem altında tutulduğu ve Almanya'ya götürüldüğü belirtildi.

Kanadalı bir yardım görevlisi ise, kız çocuğunun fiziksel ve mental olarak travmatize olduğunu aktardı; "Bu kız çocuğu çok çok küçük, sezaryan dahi olsa doğumu gerçekleştirmesi çok tehlikeli" dedi.

Kız çocuğunu bulduğu sırada durumunun çok kötü olduğunu söyleyen yardım görevlisi, 9 yaşındaki çocuğun IŞİD'in ön saflarda savaşan militanlarına ve intihar bombacılarına "armağan" olarak sunulan çocuklardan biri olduğunu söyledi.

IŞİD TOPLUMU UTANDIRMAK İSTİYOR

IŞİD bugün 216 Ezidi'yi  serbest bırakmış, örgütün bu hamlesi artan hava saldırılarına bağlanmıştı.

Ancak Kanadalı yardım görevlisi, IŞİD'in bu hamlesinin nedenini "toplumu utandırmak" olarak yorumladı.

40'ı çocuk olan ve serbest bırakılan esir kadın ve kız ocuklarının tümünde cinsel istismar bulgularına rastlandı.

Örgüt rehineleri, Bağdat'a 290 km uzaklıktaki bir bölgede serbest bırakmıştı. Serbest bırakılan rehineler, otobüslere bindirildiklerinde IŞİD tarafından infaz edileceklerini sandıklarını belirtti.