IŞİD lideri Bağdadi hava saldırısında yaralandı iddiası

IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin, hava saldırıları sırasında yaralandığı iddia edildi.

Dış Haberler

The Guardian'ın haberine göre IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi, Irak'ın batısına ABD koalisyonu tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları sırasında ağır yaralandı. Guardian'ın Irak bağlantıları Bağdadi'nin ciddi yaraları olduğunu söylerken, yaraların başta ölümcül olduğu, ancak Bağdadi'nin yavaş yavaş iyileştiği ama hala örgütü günü gününe kontrol edemediğini söylüyor.

Bağdadi'nin yaralanmasının IŞİD liderlerinin acil toplanmasına sebep olduğuna söylenirken, öleceği düşünülen Bağdadi'nin yerine yeni lider bile düşünüldüğü söyleniyor. Bir batılı diplomat ve bir Iraklı danışman ayrı ayrı 18 Mart'ta Ninova'da gerçekleşen saldırıyı doğrularkan, geçtmişte de 2 kez benzer yaralanma raporları geldiği, ancak ikisinin de doğru olmadığı biliniyor.

Ancak Bağdadi'nin bombalanan bölgede çok vakit geçirdiği söylenirken, bu bölgenin ABD'lilerin ilgisinden uzak olduğu için seçildiği de söyleniyor. İddialara göre ABD'nin Irak'ı işgalinde de bu bölgede güçlü bir ABD ordusu varlığı bulunmamıştı.

Koalisyon saldırılarının IŞİD liderliğine yoğunlaştığı söylenirken, dini otorite taşıyan Bağdadi'nin önemli kararlarda büyük rol oynamadığı, kararların IŞİD liderleri arasındaki tartışmalar ve şuralar ile alındığı söyleniyor.