IŞİD İngilizce okul açıyor

IŞİD yabancı militanların ailelerine yönelik olarak Rakka’da İngilizce eğitim veren iki okul açmaya hazırlanıyor. Scotland Yard görevlileri, bu okullarda çalışmak üzere IŞİD’e katılan İngiliz vatandaşı genç kadınların izini sürmek için Türkiye’ye geldi.

IŞİD’in açacağı İngilizce eğitim veren okullarda öğretmenlik yapmak üzere internette yayıma soktuğu bir bildiride, biri erkekler diğeri kızlar için açılacak iki okuldaki ders saatleri ve iletişim detayları yer alıyor.

Okulların IŞİD bünyesindeki yabancı militanların çocuklarına eğitim vermek üzere açılacağını söyleyen Ebu İbrahim Rakkavi adlı bir IŞİD kaynağı attığı tweet’lerde okullarda İngilizce, matematik, şeriat hukuku ve “cihat” dersleri verileceğini belirtiyor. Yayımlanan bildiride ayrıca yeni öğretmen alımı yapılacağı belirtilerek, anadili İngilizce olanların irtibat kurması isteniyor.

SCOTLAND YARD İNGİLİZ GENÇLERİ TÜRKİYE’DE ARIYOR

İngiliz vatandaşı üç genç kadının IŞİD’in açacağı okullarda çalışmak üzere Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiği iddia ediliyor. Scotland Yard’a bağlı yetkililerin 16 yaşındaki Kadiza Sultana, 15 yaşındaki Şamima Begum ve yine 15 yaşındaki Amira Abase’nin izini sürmek için bugün Türkiye’ye geldiği kaydedildi.

Genç kadınların IŞİD’e katılma kararı almalarında Şamima Begum’un Twitter üzerinden, 2013 yılında “cihat gelini” olmak için Glasgow’dan ayrılarak Suriye’ye giden Aksa Mahmud’la ilişki kurmasının etkisi olduğu tahmin ediliyor. Gençlerin aileleri adına yapılan bir açıklamada Mahmud’un genç kadınların IŞİD’e katılma kararı almalarında rolü olabileceğinden endişe ettikleri belirtiliyor.