'IŞİD ile Türkiye arasında Süleyman Şah anlaşması mı?'

Gazeteci Robert Fisk, Süleyman Şah'a yönelik operasyonun IŞİD'le bir anlaşma kapsamında gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi.

Dış Haberler

Türkiye'nin, iç siyasette alay ve öfke konusu olan "Süleyman Şah operasyonu" ile ilgili olarak "anlaşma" iddiası ortaya atıldı.

Independent'ın deneyimli muhabiri Robert Fisk, Vahhabi ideolojiye sahip Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), "haram" sayılan Süleyman Şah Türbesi'ni neden havaya uçurmadığını sordu.

Geçen sene IŞİD'in Türkiye'ye türbeyi boşaltması için 3 gün mühlet verdiğini ancak Ankara'nın oralı olmadığını hatırlatan Fisk, bu dönemin tam da Suriyeli petrol mühendislerinin IŞİD kontrolündeki petrol sahalarında Türk mühendisler görüldüğünü iddia ettikleri dönem olduğunu söyledi.

Fisk, karşılıklı bir anlaşma neticesinde, "Bize mühendislerinizi verin, biz de size eski kralınızı verelim" dendiğini ileri sürdü.

Fisk, yazısını şöyle bitirdi:

Yani şimdi Atatürk'ün ordusu 'IŞİDistan'a' gidiyor, yaşlı kurtun kalıntılarını yeniden gömmek için kazıp çıkartıyor ve türbeyi 'İslami Halifelik' püritenlerinin aynısını yapmasını önlemek için kullanılamaz hale getiriyor. Tabii ki bir anlaşma. Karşılığında daha fazla Türk petrol uzmanı için mi?