İşçi düşmanı Syriza grev hakkını yasaklamaya çalışıyor

Yunanistan'da iktidarda olan Syriza, işçilerin grev hakkını almaya çalışıyor.

Dış Haberler

Yunanistan'ı yönetmekte olan Syriza-ANEL hükümeti, işçi düşmanı politikalarını sürdürüyor. Hükümetin 4 Aralık'ta başlattığı girişimle işçilerin elinden grev hakkını almaya çalıştığı bildiriliyor.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve sendikalar Syriza'nın işçi düşmanı hamlesini kınayarak eylem gerçekleştirirken, Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) yürüyüşüyle grev hakkı alınsa bile işçilerin bu yasağı tanımayacağı duyuruldu.

KKE'nin sitesinde yer alan açıklamada Syriza hükümetinin "sermayenin kirli işlerini yaptığı" ve işçi düşmanı tavrından vazgeçmediği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, Syriza'nın grev hakkını alma konusunda geri adım atması durumunda bile, emekçilere yönelik yeni saldırılar içerisinde olacağı hatırlatıldı.

'SERMAYE EN ÇILGIN RÜYASINDA BİLE BÖYLE HİZMETKAR BULAMAZ'

KKE Merkez Komitesi Genel Sekreteri Dimitris Kutsumbas, Syriza'ya yönelik açıklamasında "Siz vicdanı olmayan acımasız bir hükümetsiniz, sermayenin çıkarlarına hizmet etmek için çalışıyorsunuz" diyerek grev hakkına yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Kutsumbas, sermayenin "en çılgın rüyasında bile bu kadar becerikli bir hizmetkar bulamayacağını" vurgulayarak, "bu yüzden Avrupa Birliği'ndeki 'ortaklarınız' tarafından bu kadar tanınıyorsunuz" diye konuştu.

PAME tarafından gerçekleştirilen ve grev hakkını korumayı amaçlayan eyleme polis biber gazıyla saldırdı.