İşçi düşmanı Amazon'un değeri 1 trilyon dolar ile rekor kırdı

ABD'li e-ticaret devi Amazon’un değeri 1 trilyon dolara ulaşarak, Apple'dan sonra bu değeri elde eden ikinci şirket oldu. Son aylarda işçileri kötü ve acımasız koşullarda çalıştırmakla gündeme gelen şirketin, kârını neye borçlu olduğu anlaşılıyor.

Dış Haberler

Bugün açıklanan rakamlara göre ABD’li e-ticaret devi Amazon’un değeri 1 trilyon doları aştı. Böylelikle Apple ile birlikte 1 trilyon doları aşan ikinci şirket olan Amazon’un adı ise son dönemlerde insanlık dışı koşullarda çalıştırılan işçilerle anılıyor.

REKOR KÂR ELDE ETMİŞTİ

Bugün, Amazon hisseleri 2 bin 50 dolar işlem görmeye başladı ve 487 milyondan fazla hissesinin toplam değeri 1 trilyon doları gördü. Yılın ikinci çeyreğinde de 2,5 milyar dolar ile rekor kâr eden e-ticaret tekeli,nin reklamlardan ve bulut bilişimden yüksek gelir elde ettiği belirtiliyor.

İŞÇİ DÜŞMANLIĞI İLE BİLİNİYOR

Amazon, son aylarda işçileri kötü ve acımasız koşullarda çalıştırmakla gündeme gelirken, Almanya, Polonya ve İspanya'da Amazon işçileri daha iyi çalışma koşulları talebiyle şirketin “Prime Day” adlı kampanya gününde greve gitmişlerdi.

Ayrıca Amazon'un, şirketi Twitter üzerinden öven işçilere 50 dolarlık hediye çeki verdiği ortaya çıkmıştı.