Irma'nın ardından bir kasırga daha: Maria, şiddetini artırıyor

Atlantik Okyanusu'nun batısında hafta sonu oluşan Maria tropikal fırtınası güçlenerek kasırgaya dönüştü.

ABD'nin güney sahilleri ve Karayipleri vuran Irma Kasırgası'ndan yaklaşık iki hafta sonra bölge yeni bir kasırga tehdidiyle karşı karşıya.

Hafta sonu Atlantik Okyanusu'nun batısında oluşan Maria tropikal fırtınası güçlenerek kasırgaya dönüştü. Şiddetini giderek artıran Maria, Pazartesi akşamı Karayipler'deki Dominika Adası'na ulaştı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, Maria'nın kısa sürede en yüksek kasırga seviyesi 5'e ulaştığı ve tehlike yaratabileceği duyuruldu. 

Maria'nın saatteki hızının 260 km'ye ulaştığı, kasırganın Salı gecesi Puerto Rico sahillerini etkisi altına alacağı belirtiliyor.

Guadeloupe, Dominik Adaları, St.Kitts ve Nevis, Montserrat ve Martinique için kasırga uyarısı yapılırken, bölgede okullar ve iş yerleri kapatıldı, bölge halkının tahliye edilmesine başlandı. Dominik Cumhuriyeti Başbakanı Roosevelt Skerrit, "Kaç kişinin hayatını kaybettiğini bilmiyorum. Kasırgadan feci şekilde etkilendik" dedi. 

İki hafta önce Karayipler ve ABD'nin güney sahillerini vuran Irma Kasırgası, yarıdan fazlası Karayip adalarında olmak üzere toplam 84 kişinin hayatını kaybetmesine ve milyonlarca dolarlık maddi hasara yol açmıştı.

Maria, Irma Kasırgası'yla aynı rotayı izliyor.