İrlanda’nın Trump’ın ziyareti iptal edildi açıklamasını Beyaz Saray doğrulamadı

İrlanda hükümeti, Donald Trump’ın Kasım ayında İrlanda’ya yapacağı ziyaretin gerçekleşmeyeceğini açıklarken ABD yönetiminden İrlanda ziyaretinin iptali diye bir karar olmadığı bilgisi geldi.

Dış Haberler

İrlanda kaynaklarından ABD Başkanı’nın İrlanda ziyaretinin iptal olduğuna dair bir açıklama gelirken Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, böyle bir kararın henüz verilmediğini söyleyerek İrlanda tarafından gelen açıklamayı yalanladı.

Sanders Salı öğleden sonra yaptığı basın toplantısında “Başkan, daha önce açıklandığı gibi Kasım ayında Paris'e gidecek. İrlanda'nın bu yolculukta bir durak olup olmayacağı hâlâ netlik kazanmadı. Detaylar onaylandıktan sonra size bildireceğiz” dedi.

Ağustos ayında Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Trump’ın Birinci Dünya Savaşı’nın bitiminin 100. yılı dolayısıyla 11 Kasım’da Paris’te düzenlenecek törene katılacağı duyurulmuştu. Trump’ın bu gezi sırasında İrlanda’ya da uğrayabileceği söylenmişti.

İrlanda hükümet sözcüsü Reuters'e verdiği demeçte, "ABD başkanının önerilen ziyareti ertelendi, etelenme sebebi olaraksa ABD tarafı zaman sıkışıklığını gösterdi” dedi.