İran’dan el konulan ABD gemisi hakkında açıklama

İran’ın yarı resmi haber ajansı FNA, Hürmüz Boğazı’nda el konulan kargo gemisinin bazı gecikmiş ödemeleri yapmaması nedeniyle durdurulduğunu, 34 mürettebatın gözaltına alındığını yazdı.

Dış Haberler

Yarı resmi Fars Haber Ajansı’na (FNA) konuşan kaynaklar, bugün Hürmüz Boğazı’nda durdurulan ve 34 mürettebatı gözaltına alınan gemiyle ilgili bilgi verdi. İsmi ve görevi açıklanmayan kaynaklar, geminin yük gemisi olduğunu ve gemiye İran Deniz Kuvvetleri tarafından İran Liman ve Denizcilik Kurumu’nun isteği üzerine el konulduğunu açıkladı.

“Gemiye, uzun süredir gemi sahibi tarafından İran Liman ve Denizcilik Kurumu’na ödenmeyen borçlarından ötürü el konulmasını emreden geçerli bir mahkeme kararı üzerine durdurulmuştur” diyen kaynaklar, geminin Marshall adaları bandırası taşıdığını ancak sahibinin ABD’li olduğunu belirtti.

İranlı kaynak, gemide aralarında Avrupalıların da bulunduğu çeşitli uyruklardan mürettebat olduğunu, ABD vatandaşlarının da olabileceğini söyledi. Geminin, bir İran savaş gemisi tarafından Basra Körfezi’nin güneyinde bulunan Bandar Abbas limanına çekildiği kaydedildi.

FNA, Pentagon sözcüsünün el konulan Maersk Tigris adlı gemide ABD’li denizci ya da askeri personel olmadığını ve ABD uçakları ile USS Faragut destroyerinin Maersk Tigris’le ilgili durum nedeniyle alarma geçirildiğini söylediğini aktardı.