İran UGYK Sekreteri Şamkani: Uluslararası kamuoyu Trump'ı ciddiye almayacaktır

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Shamkhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın Riyad ziyaretindeki ifadelerini değerlendirdi.

Dış Haberler

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi (UGYK) Sekreteri Ali Şamkani, ABD Başkanı Donald Trump'ın Riyad ziyaretindeki ifadelerine dair "Bu suçlamalar oldukça temelsiz ve alandaki gerçeklerle eşleşmiyor, uluslararası kamuoyunun bu suçlamaları ciddiye almayacağından eminiz" dedi.

Şamkani sözlerine "İran terörizmle 40 yıldır mücadele ediyor ve binlerce İranlı bu teröristlerin kurbanı oldu. ABD vatandaşları 11 Eylül 2001'in ardından terörizmin ne olduğunu öğrendi. Ancak Trump ilk ziyaretini fabrika gibi terörist üreten ülkeye yaptı" şeklinde devam etti.

Şamkani, Suriye ve Irak'taki teröristlerin Washington politikalarını destekleyen enstrumanlar olduğunu belirtirken terörizme karşı gerçek koalisyonun İran, Suriye ve Irak arasında olduğunu ifade etti. Şamkani, Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinin güvenliğinde ABD birliklerinin de rol almasını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Rusya'nın siber saldırılara karşı dayanışma teklifine dair soruları da yanıtlayan Şamkani, İran'ın tüm kolektif çabalara destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.