İran sınır muhafızları Pakistan sınırında kaçırıldı

İran, Pakistan sınırında 14 sınır muhafızının kaçırıldığını açıkladı. Saldırıyı sünni ayrılıkçı grup Ceyş el Adl üstlendi. İran, Pakistan'ı 'bazı bölge ülkelerinin desteklediği' bu gruplara karşı gelmeye çağırdı.

Dış Haberler

İran, Pakistan sınırında 14 sınır muhafızının kaçırıldığını duyurdu. İran’ın güneyindeki Sistan-Belucistan bölgesinde gerçekleşen kaçırma olayını Ceyş el Adl adlı Sünni ayrılıkçı grup üstlendi.

İran Devrim Muhafızları tarafından devlet televizyonunda yapılan açıklamada, Sistan-Belucistan eyaletindeki Mircaveh kentinde bazı mensuplarının silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı bildirildi. Açıklamada kaçırılan sınır muhafızlarının sayısı belirtilmezken IRNA, 14 kişinin kaçırıldığını duyurdu. 

Fars haber ajansı ise İranlı sınır muhafızlarının zehirlendikten sonra kaçırıldıklarına ve Pakistan’a götürüldüklerine dair bilgiler olduğunu yazdı.

Ceyş el Adl adlı grubun sözcüsü İbrahim Azizi Reuters’a gönderdiği sesli mesajda “Ceyş el Adl güçlerinin bu sabah Mircaveh sınırına düzenledikleri saldırıda 10’dan fazla İranlı sınır muhafızını silahlarıyla birlikte ele geçirdiğini” söyledi. Azizi saldırının İran devletinin “Sistan-Belucistan eyaletindeki Sünnilere yönelik baskılarına” misilleme olduğunu söyledi.

İran’dan yapılan açıklamada “Pakistan’ın bazı bölge devletleri tarafından desteklenen bu terörist gruplara karşı gelmesini ve kaçırılan İranlı güçlerin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” denildi.

İran Devrim Muhafızları kara kuvvetlerinden tuğgeneral Muhammed Pekpur, Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, kaçırılan personelin kurtarılması için Pakistan ile ortak askeri operasyona hazır olduklarını söyledi.