İran Devrim Muhafızları: Kudüs, siyonist rejiminin mezarına dönüşecektir

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına ilişkin, “Allah’ın izniyle Kudüs, siyonist rejiminin mezarına dönüşecektir” dedi.

İHA

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Devrim Muhafızları yetkililerine seslendi.

ABD hükümetinin İsrail elçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına ilişkin açıklama yapan Caferi, “Tüm bunlar Mescid-i Aksa’yı yıkmak için yapılan ön hazırlıklardır. Bu kara komplonun karşısında biran önce durulması gerekiyor. Müslümanlar, bu komploya şimdi karşı çıkmazlarsa zamanı çok hızlı bir şekilde kaybetmiş olacağız” dedi.

Caferi, “ABD ve siyonist rejimi, kutsal Kudüs’e karşı tarih boyunca yaptıkları en büyük aptallığı yaptılar. Allah’ın izniyle Kudüs, siyonist rejiminin mezarına dönüşecektir” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Caferi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“ABD’nin Kudüs kararının arka planda başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkeleriyle yapılan anlaşmalar sonucunda ortaya çıktığından haberdarız. Suudi Arabistan’ın bu karardan aylar öncesinde haberi olduğunu da biliyoruz. Suudi rejimi Müslümanların ABD’nin yeni kararına karşı tutumlarının bir tek bildiriler ve konuşmalar ile sınırlı kalması için çabalıyor. Onlar, Kudüs’ü korumak için pratikte herhangi bir adımın atılmaması doğrultusunda siyonist İsrail rejimi ve ABD ile anlaşmaya varmış durumdalar. Suudi Arabistan, Filistin’i İslam dünyasının meselesi olmaktan çıkarmaya çalışıyor.” 

Caferi, “Bu sefer de Kürdistan meselesinde, Lübnan meselesinde ve Yemen meselesinde olduğu gibi İslam ümmeti düşmanın projelerini ve planlarını etkisiz hale getirip, hainleri cezalandıracaktır” diyerek sözlerini tamamladı.