Iraklı milletvekili: Irak hava sahasını Türk uçaklarına yasaklarız

Irak Dış İlişkiler Komitesi üyesi Musena Emin,Türkiye'nin gerçekleştirdiği hava saldırılarına karşı tutum almasını talep ettiklerini belirtti, bölgenin Türk uçaklarına yasaklayabileceğini söyledi.

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi üyesiMusena Emin, Türkiye’nin bölgede gerçekleştirmiş olduğu hava saldırılarına tepki göstererek Kürdistan bölgesine yönelik saldırılarını durdurmasını istedi.

Rojnews’e konuşan Emin, Irak hükümetinden Türkiye’nin yapmış olduğu bu saldırılara karşı tutum almasını talep ettiklerini belirtti.

Emin, Dış İlişkiler Komitesi'nin hükümetten Irak ve Türkiye arasında yapılan anlaşmayı bitirmesini resmi bir biçimde talep ettiğini belirterek, "Türkiye bu stratejik anlaşma temelinde hareket etmemektedir. Yine komite olarak Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) terör listesinden çıkarılmasını ve DAİŞ ile yürütülen mücadelede hedef haline getirilmemesini talep ettik” dedi.

Emin merkezi Irak hükümetinin Türkiye’ye karşı sert bir tutum alabileceğini belirterek, Türkiye devletine ait savaş uçaklarının Irak hava sahasında sivilleri hedef aldığını, dolayısıyla Irak hükümetinin yasalar çerçevesinde hava sahasını Türk uçaklarına yasaklayabileceğini söyledi. Musena Emin “Bağdat’ın sessiz kalması demek, Türkiye’nin saldırılarına ortak olması anlamına gelir.” dedi.