Irak Başbakanı: 'Türkiye, ABD ve bize Irak'tan askerlerini çekeceğini söyledi'

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Türk yetkilerinin, ABD ve kendilerine Irak'tan askerlerini çekeceğini söylediğini aktardı. Abadi, AKP'nin iç kamuoyundan çekindiği için konuya ilişkin açıklama yapamadığını söyledi. Aynı dakikalarda konuşan Davutoğlu ise "Bu desteğimiz Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir" dedi.

ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Irak'tan Türk askerlerini çekmesini söylemesi sonrası Irak Başbakanı Haydar el Abadi'den de açıklama geldi.

"Türkiye, ABD ve bize Irak'tan askerlerini çekeceğini söyled" diyen Abadi, "Türkiye’nin Irak toprakları içinde kalmasına izin vermeyeceğiz. Türk yetkililer, ABD ve bize çekileceklerini söylediler, ancak Türkiye iç kamoyunundan çekindikleri için bunu ilan edemiyorlar. Kendi milletine güvenen bir yönetimin böyle şeylere itibar etmemesi gerekir. Türkiye’nin askerini çekmesi için daha atacağımız adımlar var, hakkın bizde olduğunu biliyoruz. Dünyada bizim haklı olduğumuzu kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU NE DİYOR?

Obama'nın Erdoğan'ı araması sonrası gün içinde açıklamada bulunan Başbakan Davutoğlu ise "Biz bu çerçevede; Irak makamlarının talepleri doğrultusunda Irak tarafında gerek Peşmerge gerekse Musullu yerel gönüllülere eğitim ve donatım desteği sağlıyoruz. Bu desteğimiz Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir. Bu amaçla gönderdiğimiz eğitim birliğinin güvenliği için asker ve mühimmatta yeniden tanzimde dahil olmak üzere her tedbiri almak durumundayız" demişti.