Interpol'un kırmızı bültenle aradığı Karadavi'den Türkiye'ye 'Arakan' övgüsü

Interpol'un kırmızı bültenle aradığı, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı ve Müslüman Kardeşler'in ideologlarından Yusuf Karadavi, Türkiye’ye Arakan konusunda övgüde bulundu.

Interpol'un hakkında "kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkumların kaçmasına yardım, kundaklama, vandalizm ve soygun" suçlarından kırmızı bülten çıkardığı Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı ve Müslüman Kardeşler'in ideologlarından Yusuf Karadavi, Arap ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulunarak, Türkiye’nin Arakan konusundaki tavrı için övgüde bulundu.

Karadavi açıklamasında, “Myanmar’daki kardeşlerinden Allah katında sorumlu olan, Allah’ın bu pasiflikten dolayı hesaba çekeceği Arap ve İslam ülkelerine sesleniyorum. İslam ülkeleri, eğer isterse zalim Myanmar hükümetine uluslararası ilişkilerini kullanarak ekonomik ve siyasi baskı yapabilir. Diğer bazı azınlıkların büyük devletlerden ilgi bularak, Myanmar hükümetini kendileriyle uzlaşma yoluna gitmeye zorladığını gördük. İslam dini bize onlarla beraber savaşarak da olsa zulmü ve saldırıları yok etmek için mazlum kardeşlerimize yardım etmeyi emreder” ifadelerini kullandı.

Karadavi, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıklarını, aktif diplomasisini ve önemli rolünü selamlıyoruz” dedi.

Karadavi daha önce de ''Esad yanlılarını ayrım gözetmeden öldürün, nasılsa suçluyla suçsuz ahirette ayrılır'' şeklindeki açıklamasıyla Suriye'deki cihatçılara katliam çağrısında bulunmuştu.