İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson oldu

Boris Johnson, Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve İngiltere'nin başbakanı oldu.

Boris Johnson, Muhafazakar Parti'nin yeni lideri, İngiltere'nin yeni başbakanı seçildi. 

JOHNSON'DAN İLK AÇIKLAMA: BREXIT'İ NİHAYETE ERDİRECEĞİZ

Başbakan seçilmesinin ardından açıklama yapan Johnson, "31 Ekim'e kadar Brexit'i nihayete erdireceğiz ve yeni bir ruhla getireceği tüm fırsatlardan yararlanacağız" diye konuştu.

TRUMP'TAN TEBRİK MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Johnson'ı tebrik etti. Trump, "İngiltere'nin yeni başbakanı olan Boris Johnson'a tebrikler. Harika olacak!" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU DA TEBRİK ETTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Johnson'ı tebrik etti. Erdoğan Twitter'dan "Birleşik Krallık'ın 77. Başbakanı olan @BorisJohnson'ı tebrik ediyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu yeni dönemde Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin daha da gelişeceğine inanıyorum" mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Birleşik Krallık'ın yeni başbakanı dostum Boris Johnson'u canıgönülden tebrik ediyorum" ifadesine yer verdi. Çavuşoğlu, mesajını, Johnson'ın Dışişleri Bakanı iken Ankara'ya yaptığı ziyaretten bir video ile birlikte paylaştı.