İngiltere'nin AB temsilcisi istifa etti

Perşembe günü düzenlenen referandumdan Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı çıkan İngiltere’nin birlikteki en üst düzey yetkilisi Jonathan Hill, AB Komisyonu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Britanya'da AB'den çıkma kararının yarattığı "şok dalgaları" başladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Perşembe günü düzenlenen referandumdan Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı çıkan İngiltere’nin birlikteki en üst düzey yetkilisi Jonathan Hill, AB Komisyonu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Ayrılıktan yana olanların yüzde 52 oy oranına ulaştığı referandum sonrasında görevde kalmasının doğru olmayacağını ifade eden Hill, “Brüksel ve İngiltere’deki birçok kişi gibi referandumdan çıkan karardan dolayı çok hayal kırıklığına uğradım. Referandum sonucunun farklı olmasını umardım. Bir karar alındı, alınmamış gibi hareket edemeyiz" dedi.

İngiltere’nin ‘yeni bir döneme’ girdiğini söyleyen İngiliz diplomat, işlerin aksamaması için birkaç hafta daha görevinde duracağını ancak daha sonra görevini devredeceğini ifade etti.

Referandum sonuçlarının ardından kampanya boyunca ‘AB’de kalınması’ çağrısında bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron da ekim ayında lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin kongresinde görevinden ayrılacağını açıklamıştı.