İngiltere'de 2009 krizinden beri zenginlerin serveti ikiye katlandı

2009 krizinin ardından İngiltere'de ülkenin en zenginlerinin servetinin yüzde 112 arttığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

The Guardian'ın haberine göre İngiltere'nin en zengin bin ailesinin serveti 2009 yılında 258 milyar Sterlin iken bu rakam krizin ardından %112 artarak 547 milyar Sterlin'e yükselmiş. Bu dönemde İngiltere'deki ortalama gelirin Büyük Buhran'dan sonraki en büyük düşüşü yaşadığı ve hala eski seviyelerine dönemediği de belirtiliyor.

Yalnızca Londra şehrinde 80 Sterlin milyarderi olduğu söylenirken, bu rakamın geçtiğimiz sene 72 olduğu da aktarılıyor. Bunların arasında en zengin olanının ise Ukraynalı petrol zengini Len Blavatnik olduğu belirtiliyor. Son yıllarda Blatavnik'in servetinin 3 milyar Sterlin'den 13.7 milyar Sterlin'e yükseldiği de vurgulanıyor.

En zengin bin ailenin servetinin ülkenin en yoksul %40'ının servetinin toplamından yüksek olduğu belirtilirken, eşitsizliğin topluma zarar verdiği, eğitimi, akıl sağlığını, insanlar arasındaki güveni zedelediği ve şiddet suçlarını arttırdığı da söyleniyor. Ayrıca listedeki en zengin 20 kişiden sadece 5'inin İngiltere doğumlu olduğu da verilen bilgiler arasında.