İngiltere Futbol Federasyonu, cinsiyetçilikle suçlanıyor

FIFA Kadınlar Dünya Kupası yarı finalinde top koşturan futbolcular, ülkelerine dönüşte İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından "anne, eş, kızkardeş" olarak karşılanınca, FA cinsiyetçilikle suçlandı.

2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda, İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı, 1966'den bugüne dek aldığı en başarılı sonuçla ülkesine döndü. Ancak takımın resmi Twitter hesabına göre futbolcular; "Anne, eş ve kız çocuğu" olmaya geri dönebildiler.

Yarı finalde top koşturan futbolcuların Londra'ya dönüşü ve yarışın bitmesi üzerine resmi Twitter hesabı, futbolcu olmanın kadınlar için "bir şekilde" bitmiş olacağına kanaat getirdi.

Hesabın tweetine ise tepkiler gecikmedi, tepki yanıtlarının ana ekseni bu yorumun takımın "kendi kalesine attığı gol" olduğu şeklindeydi.

ERKEKLER DE BABA VE KOCALIĞA GERİ DÖNECEK Mİ?

Futbolseverler ise bir yorumda "Erkek oyuncular da baba ve koca olmaya dönecekler mi?" şeklinde sorarken, bir diğerinde "Onlar halen futbolcu, siz neden sperm olmaya geri dönmüyorsunuz?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Hesabın paylaştığı tweetin cinsiyetçi olduğunu düşünmeyen bir başka grup ise, 5 yıldır İngiltere'nin en başarılı sonuçlarına ulaşan takımın başarısının gözden kaçırıldığını ve muhtemelen ifadede bir dilbilgisi yanlışı olduğundan dert yandı.

FA: 'BAĞLAM DIŞI DEĞERLENDİRİLDİ'

1.2 milyon takipçisi olan hesabın, FA tarafından yönetildiği biliniyor.

FA ise atılan tweetin bağlamının dışında değerlendirildiğini, esas hikayenin takım kadrosundakilerin çok sayıda kişisel özelliklerini yansıtmak olduğunu belirtti. 

BBC için Kadınlar Dünya Kupası maçlarını sunan Jacqui Oatley, Independent'a yaptığı açıklamada durumun bu denli büyümüş olmasından şaşkınlık duyduğunu, kötü niyetli bir şey olmadığını, acımasızca yargılama yapıldığını ve James Callow'un (FA editörü) zaten özür dilediğini belirtti.

Öte yandan tweet 45 dakika sonra silindi, ancak hesaptan konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.