İngiltere, Fransa ve Almanya'dan ortak Kaşıkçı açıklaması

İngiltere, Fransa ve Almanya Cemal Kaşıkçı'nın ölümü hakkında Suudi Arabistan'ı gerçekleri açıklamaya davet etti.

İngiltere, Fransa ve Almanya ortak bir açıklama yaparak Cemal Kaşıkçı'nın ölümü hakkında Suudi Arabistan'ı gerçekleri açıklamaya davet etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre üç ülkenin ortak açıklamasında "kavga sırasında öldü" açıklamasının ciddiye alınması için kanıtlarla desteklenmesi gerektiği belirtildi ve şöyle denildi:

"Hiçbir şey bu cinayeti meşru kılamaz ve bunu olabilecek en güçlü şekilde kınıyoruz.

"Suudi Arabistan soruşturması sonucu açıklanan hipotezlerin ötesine geçerek tam olarak neler yaşandığının bir an önce açıklanması gerekmektedir.

"Bu nedenle sorumlular bulunana kadar soruşturmanın detaylı bir şekilde yürütülmesini, suçluların da cezalandırılmasını talep ediyoruz."

'BİZE ZARAR VERİR'

ABD Başkanı Donald Trump da Cumartesi günü mevcut açıklamanın kendisini tatmin etmediğini, yaptırım uygulamanın bir seçenek olduğunu fakat silah satışını durdurmanın Suudi Arabistan'dan çok kendilerine zarar vereceğini söylemişti.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Pazar günkü konuşmasında yaptırımları konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın açıklamasına diğer ülkelerden de tepkiler vardı.

SALI GÜNÜ AÇIKLAMA YAPILACAK

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland açıklamanın tutarlılıktan uzak olduğunu söylerken Avustralya Başbakanı Scott Morrison da inandırıcı bulmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuyla ilgili yeni bilgileri Salı günkü grup toplantısında açıklayacağını söyledi.