İngiltere Başbakanı May: AB'nin teklifindense anlaşma olmamasını tercih ederim

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nin AB'den çıkış konusunda mevcut teklifini kabul etmektense, bir anlaşma olmamasını tercih edeceğini söyledi.

Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış müzakerelerinde ilerleme için AB'nin karşı tekliflerini görmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

May, gazetecilerin, bir çıkış anlaşması olmamasının Kanada-ABD ticaret anlaşmasına benzer bir anlaşmadan daha iyi olup olmadığı yönündaki sorusuna, "Her zaman söylediğim gibi; anlaşma olmaması, kötü bir anlaşmadan daha iyidir. Kötü bir anlaşmanın, İngiltere'yi parçalayacak bir anlaşma olacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

"AB ile iyi bir anlaşmaya varılabileceğine inanmaya devam ettiğini" savunan May, "AB'nin bizim planımıza karşı teklifini görmeye ihtiyacımız var. AB'nin İngiltere'nin çıkış planında endişe ettiği noktaları ortaya koyması gerekir" diye konuştu.

MERKEL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış müzakerelerinde halen açık tavır almadığını ve ne istediği konusunda net olmadığını belirtmişti.

Merkel, ekonomik konularda netliğe ihtiyaç olduğunu dile getirerek, İngiltere'nin bunu sağlamasını talep etmişti.