İngiliz Film Enstitüsü, cinsel istismar suçlusu Weinstein'in üyeliğini iptal etti

İngiliz Film Enstitüsü, Hollywood'u sarsan cinsel istismar ifşaatının ardından, ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'ın üyeliğini iptal ettiğini duyurdu.

İngiliz Film Enstitüsü'nden (BFI) yapılan açıklamada, cinsel istismar suçları ifşa edilen Harvey Weinstein'a 2002'de verilen üyeliğin iptal edildiği bildirildi.

Kuruluş üyeliğin, verdikleri en üst düzey ödüllendirme olduğunu belirterek, "Weinstein'ın davranışlarıyla ilgili yaygın ve ciddi iddialar,  BFI'nin değerlerine tam karşıtlık içinde" dedi.

Daha önce İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi de (Bafta),  Weinstein'ın üyeliğini iptal etmişti.

Weinstein, geçen hafta New York Times gazetesinde yayınlanan, cinsel  istismar suçlamalarının ardından şirketinden kovulmuş ve eşi tarafından terk  edilmişti.

Aralarında Hollywood'un ünlü kadın sinema oyuncuları Gwyneth Paltrow, Rose McGowan, Angelina Jolie ve Ashley Judd'un da olduğu birçok kadın,  Weinstein'ın kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğu yönünde açıklamalarının ardından, İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony da 1980'li yıllarda  Weinstein'ın cinsel saldırısına maruz kaldığını bildirmişti.

ABD'de hakkında soruşturma açılan Weinstein, İngiltere'de de kovuşturmaya uğrayacak.