İncirlik'teki nükleer bombalar Girit'e mi yerleştirilecek?

ABD'nin İncirlik'ten sökeceği taktik nükleer bombaları Yunanistan'ın Girit adasına yerleştirileceği iddia ediliyor.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dmitris Kutsumbas, İncirlik'ten sökülen nükleer bombaların Yunanistan'a yerleştirileceğini iddia etti.

Telepolis'in haberine göre, barış inisiyatifine dayanarak yapılan bu açıklamaya SYRIZA hükümetinden herhangi bir yanıt gelmediği belirtiliyor.

Haberde, Kutsumbas'ın iddiası üzerinden bir hafta geçmesine karşın hükümet tarafından konu hakkında ''ne inkâr eden ne de onaylayan'' bir açıklamada bulunduğu belirtiliyor.

İncirlik'ten sökülen atom başlıklı bombaların Girit'in Souda kenti merkez üs yapılmak suretiyle, Araxos'daki askeri hava üssüne yerleştirileceği kaydediliyor.

SYRIZA Avrupa Parlementosu Milletvekili Stelios Kouloglu'nun geçen Çarşamba günü SYRIZA'ya bağlı bir haber sitesinde sözü geçen haberi ''yorumsuz'' olarak paylaştığı da kaydediliyor.

Telepolis haber sitesi, iddia sahibinin, Yeni Demokrasi Genel Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis gibi ''sahte haber peşinde olan'' bir lider olmadığını, tersine ''ortodoks komünist çizgide, soğuk mizah yeteneği olan''  bir lider olduğuna dikkat çekerek, sözü geçen haberin boş bir iddiadan ibaret olmadığına işaret ediyor.

KKE GENEL SEKRETERİ: HÜKÜMET ATEŞLE OYNUYOR

Dmitris Kutsumbas, ''Yunan hükümeti ateşle oynuyor. Yıllar önce Yunan halkının protestoları ile Araxos'dan sökülüp atılan Amerikan bombalarının yeniden geri getirileceği söyleniyor. Hükümete soruyor ve talep ediyoruz, niçin konu hakkında hiçbir açıklama yapılmıyor?'' diye konuştu.

Girit'deki Araxos hava üssünde 1978'de ABD tarafından yerleştirilen B61 tipi atom başlıklı bombalar, Yunan halkının uzun mücadeleleri sonrasında 2001'de bölgeden çıkartılmıştı.